Stichting Clarity Verslavingszorg weer aanwezig op de Kerstmarkt te Heerde.

Wederom zal Stichting Clarity Verslavingszorg (SCV) acte de présence geven op de aankomende Kerstmarkt op vrijdag 13 december in het centrum van Heerde.
Thema van die dag is: “SOBERE FEESTDAGEN” en er zal aandacht zijn voor de actie IkPas.

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Maar dat zijn niet de enige effecten van meedoen met IkPas. Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch?
We vragen je niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik even op pauze te zetten. En als je na die pauze hebt besloten om helemaal niet meer te drinken en je hebt daar hulp bij nodig dan kun je die krijgen bij Clarity Verslavingszorg, want uit eigen ervaring weten wij hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen met het drinken van alcohol en ook weten wij uit eigen ervaring wat voor verschrikkelijke en verwoestende gevolgen een alcoholverslaving aan kan richten.

STOPPEN MET VERSLAVING MET SCV EN DE DIRECTE OMGEVING
SCV biedt individuele gesprekken voor de cliënt, maar we hebben ook oog voor de naastbetrokkenen. Het team van SCV bestaat uit verschillende hulpverleners allen met hun eigen expertise. Sommige leden van ons team zijn ervaringsdeskundige als verslaafde en/of als direct betrokkenen. Ieder teamlid heeft een gedegen opleiding gevolg en houdt zijn/haar beroepskennis actueel. Naast ondersteuning geven we binnen de behandeling ook kennis aan de cliënt over de ziekte verslaving want uiteindelijk is verslaving een ziekte, en hoe meer kennis de cliënt heeft over de ziekte, hoe groter de kans kan zijn op herstel en een clean en sober leven.
En om zorg en hulp nog beter aan te kunnen bieden zijn wij met spoed opzoek naar GGZ-psycholoog, die het bestaande team van SCV kan aansturen en optimaliseren.
Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen via 06-23874757.

“SOBERE FEESTDAGEN”
De titel doet vermoeden dat het eenzame en moeilijke feestdagen zullen worden. Het tegendeel is het geval. Het team van Stichting Clarity Verslavingszorg uit Heerde wenst u inderdaad sobere feestdagen toe. Voor sommige mensen die verslaafd zijn geweest aan drank en/of drugs zijn sobere feestdagen een verademing. Helder, en zonder verslaving door de feestdagen heen komen is voor hen een vrijheid die ze lange tijd niet hebben gekend.
Sobere feestdagen zijn feestdagen zonder gebruik van verslavende middelen. Het is voor mensen die met een verslaving te maken hebben (gehad) fantastisch om helder van geest de feestdagen door te komen.
Wij, van team SCV wensen u sobere feestdagen toe met veel vrolijkheid en plezier maar ook met bezinning.
(Heb je hulp nodig, dan kun je ook daarvoor het nummer 06-23874757 bellen)