Martin,
Herstellende van alcoholverslaving

Meer dan 20 jaar lang ben ik aan het worstelen geweest met mijn alcoholverslaving. Niemand wist er van, alleen mijn vrouw.
En wat heb ik in die afgelopen 20 jaar een hoop ellende en verdriet veroorzaakt.

Ik wist al jaren dat het niet goed ging en toch wilde ik er niet aan toegeven dat ik verslaafd was. Keer op keer dacht ik dat ik er zelf wel uit kon komen. Daar kwam bij dat ik ook jarenlang mijn vrouw, mijn kinderen, mijn familie, werkgever en alle verdere naasten heb voorgelogen.

Na vele waarschuwingen van mijn vrouw dat ze het niet meer trok heb ik haar gezegd en belooft dat ik minder zou gaan drinken en het alleen tot het weekend zou beperken. Echter ik kwam er al snel achter dat ik deze belofte en afspraak niet na kon komen en daarom ging ik stiekem drank kopen en verstopte het dan. Dat liegen en bedriegen voelde niet goed en ik raakte in een dip omdat ik moest liegen tegen degene die zoveel van me hield en die al zoveel van me gepikt had. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met mij en werd ik boos op mezelf en raakte ik teleurgesteld in mezelf. Ik wist niet meer wie ik was en begon steeds meer te drinken en kon niet meer stoppen laat staan alleen maar in de weekenden drinken. Ik heb een zoon met autisme, waardoor veel dagen onvoorspelbaar waren, en deze dagen waren extra moeilijk voor mij en mijn gezin, zodat er veel emoties waren in onze gezinssituatie waarmee ik totaal niet mee om kon gaan. Daar had ik wel veel verdriet van en dat werkte dan ook niet mee om van mijn alcoholverslaving af te komen. Elke keer als er weer iets onvoorspelbaars gebeurde in ons gezin zocht ik mijn heil weer in de alcohol en was ik vaak stomdronken alleen thuis met de kinderen en schaamde ik me vreselijk. Ik vond mijzelf een slechte vader en partner en ik vond mijzelf een slecht voorbeeld voor mijn kinderen. Na zoveel waarschuwingen van mijn vrouw dacht is steeds, ze gaat toch niet bij me weg. (Hoe naïef kun je zijn?)

Mijn vrouw had heus wel in de gaten dat ik niet eerlijk tegen haar was, ze kent me immers al meer dan 25 jaar!
En toen was daar die ene morgen in oktober! Ik werd wakker geschut door mijn vrouw en er werd mij verteld dat ik die dag echt professionele hulp moest gaan zoeken omdat ze anders dezelfde dag nog haar koffers zou pakken en met de kinderen ons huis zou verlaten. Toen drong het pas echt tot mij door…nu is het menens. Ik ging die tijd af en toe naar een AA meeting maar beseft dat dat niet voldoende was om van mijn verslaving af te komen en als ik die dag niet opzoek zo gaan naar professionele hulp, ik er alleen voor te kwam staan met alle gevolgen van dien!

Diezelfde dag ben ik gaan zoeken op het internet naar een verslavingszorg bij mij in de buurt.

Toe zag ik de website van Clarity Verslavingszorg die in Heerde gevestigd zijn. (Ikzelf woon niet in Heerde) Met lood in mijn schoenen heb ik Clarity opgebeld en in een paar woorden mijn verhaal gedaan en het antwoord van de medewerker van Clarity was: “ik begrijp je, ik heb hetzelfde probleem gehad, kom maar eens vrijblijvend praten en als het niet anders kan komt er iemand van ons naar het adres waar je je bevindt, geen enkel probleem”.

Ik besefte mij dat ik bij deze mensen geen schaamte hoefde te hebben en het voelde meteen al vertrouwd. Twee dagen later had ik samen met vrouw al een afspraak op het kantoor van Clarity in Heerde. Alles ging ineens zo snel, mijn hoofd draaide overuren.

Hoe nu verder? Zou ik nu nooit meer alcohol kunnen drinken en gaat mij dat lukken? Enorm zenuwachtig en gespannen ging ik er zitten en liet alles over mij heen komen.

Dit is de beste beslissing in mijn leven geweest! Wat een vertrouwen en duidelijkheid kwam er over mij heen. Voor de eerste keer in mijn leven gaf ik het toe. Ik ben verslaafd en help mij a.u.b. anders raak ik alles kwijt waar ik zo gek mee ben.

Ik ben nu 3 maanden verder en had nooit verwacht dat ik mij zo goed zou voelen zonder alcohol. Ik besef mij heel goed dat ik er nog niet ben, maar dat ik zeker goed op weg ben! Ik heb van mijn counselor geleerd bepaalde dingen bespreekbaar te maken en dat ik meer met mijn vrouw moet praten als ik het moeilijk heb. Ik ben weer een gezonde vader voor mijn gezin aan het worden en alleen dat gevoel is al onbeschrijfelijk. Ik heb iedereen die mij lief is over mijn probleem met alcohol verteld, zelfs mijn werkgever. Daardoor krijg ik van hem ook alle begrip en steun. Op aanraden van mijn counselor heb ik hem in mijn traject betrokken en samen met mijn counselor voeren we gespreken met mijn werkgever op de werkvloer. Omdat mijn werkgever begrip heeft voor mijn situatie en ik alles met hem kan bespreken nu, zijn we dikke maatjes geworden, en dat heb ik toch ook maar bereikt door te stoppen met drinken. Ik ben hem dan erg dankbaar voor hoe hij het oppakt. Niet alleen ik krijg therapie, ook mijn vrouw krijgt de juiste hulp en daardoor is er bij mijn vrouw ook veel meer rust en groeit het vertrouwen van haar in mij. Ook ga ik elke woensdagavond naar de eigen meeting van Clarity, daar worden onderwerpen uit de 12 Stappen besproken, en ook dat doet mij bijzonder goed.

Ik ben weer Martin aan het worden. Bedankt Clarity, jullie zijn toppers.

Martin.

Anoniem,

Ik kwam bij Clarity op het moment dat ik bijna een jaar clean en sober was.

Na mijn 1e 6 maanden in herstel kreeg ik steeds meer last van een depressie en een sociale angststoornis, dit kwam naar boven omdat mijn gevoel steeds meer terugkwam na jaren van verdoven met drank, drugs en gokken.

Ik wist dat als ik er niks aan zou doen dat het dan niet lang zou duren voordat ik weer zou gaan gebruiken, dus ik moest om hulp vragen.

Ik kende Harm al van een meeting en wist wat hij deed met Clarity, dus ben ik naar hem toegegaan met de vraag of hij mij zou kunnen helpen. Dit was geen probleem en al snel had ik 2 gesprekken in de week. Soms in Heerde ( wat ik wel fijn vond omdat ik dan mijn hoofd leeg kon maken op de fiets) en soms bij mij thuis.

Eens in de zoveel tijd kreeg ik opdracht om een brief te schrijven of om zelf over onderwerpen na te denken waar wij over konden praten. De gesprekken hielpen mijn goed, Harm liet mijzelf nadenken over oplossingen voor mijn problemen, zodat ik weer zelfredzaam werd.

Mede hierdoor is mijn zelfvertrouwen erg gegroeid en ben nu in staat om weer een steentje bij te dragen in de maatschappij.

Hartelijk dank Harm en Clarity Verslavingszorg voor de goede hulp.